Antonov Company
меню
data 02.09.2021 shows 709

На ДП «АНТОНОВ» розпочався новий навчальний рік

1 вересня на ДП «АНТОНОВ» традиційно відбулися урочисті збори, присвячені Дню знань - початку нового навчального року для учнів Київського авіаційного технікуму та студентів Національного Аерокосмічного Університету (НАКУ) «ХАІ» ім. М.Є. Жуковського, для яких на базі підприємства організовано повний курс навчання з подальшим отриманням диплому бакалавра та магістра за різними спеціальностями, включаючи: конструкторів та технологів літакобудування, фахівців в області інформаційних технологій, проектування та виробництва композиційних матеріалів.

Майбутніх молодих фахівців привітали керівники «АНТОНОВ» та представники ДК «Укроборонпром». Геннадій Януль, начальник управління авіабудування Концерну, побажав студентам вдалого навчання та успіхів у подальшій роботі на ДП «АНТОНОВ», спрямованої на розвиток авіаційної галузі України.

У своїй промові Генеральний директор ДП «АНТОНОВ» Сергій Бичков наголосив на необхідності підготовки фахівців саме технічного напрямку. Звертаючись до студентів, він зазначив: «Ви обрали правильний шлях у своєму житті! Сьогодні нашій країні необхідно розвивати високотехнологічні галузі, перш за все, авіаційну. Майбутнє саме в ваших руках! Ви маєте унікальну можливість -- оволодівати знаннями не лише на основі теоретичного курсу, а й через безпосередню роботу на підприємстві. Ваші викладачі – висококваліфіковані, визнані в світі фахівці, які володіють справжнім багатством – безцінним досвідом створення літаків, і вони готові передати його вам. Ваша головна задача – вчитися! Ви потрібні нашому підприємству, і ми з радістю будемо з вами працювати!»

Перший заступник генерального директора – генеральний конструктор Олександр Двейрін зазначив: «Знання – найцінніший капітал у сучасному бізнесі. Ті з вас, хто навчається на старших курсах, вже розподілені на перші робочі місця. Від сьогодні ви вже почнете працювати над певною складовою майбутнього літака – її розробкою чи виготовленням. Саме в такий спосіб, крок за кроком, ви будете оволодівати майстерністю справжніх фахівців-авіабудівельників!»

НАКУ «ХАІ» пов’язаний з ДП «АНТОНОВ» багаторічною плідною взаємодією. Таку традицію започаткував О.К. Антонов та продовжив його наступник – П.В. Балабуєв, які очолювали кафедру «ХАІ» та залучали до роботи на підприємстві найбільш здібних студентів.

В 1997 році на ДП «АНТОНОВ» було відкрито філію «ХАІ», учні якої на старших курсах брали участь у здійсненні проектів «АН», в тому числі розробці сімейства пасажирських літаків Ан-148 та Ан-158, новітнього транспортного літака Ан-178. Відтепер молодь має таку можливість з першого дня навчання.

Форма успішно відправлена!