Antonov Company
меню
data 25.02.2021 shows 2755

На ДП «АНТОНОВ» відбулася нарада з обговорення можливості створення вітчизняного важкого стратегічного ударно-розвідувального безпілотного авіаційного комплексу

23 лютого 2021 року на ДП «АНТОНОВ» відбулася нарада за участю представників ДК «УКРОБОРОНПРОМ», Міністерства оборони України та близько 20 промислових підприємств авіаційної галузі України з метою обговорення можливості створення в Україні конкурентоспроможного важкого висотного ударно-розвідувального безпілотного авіаційного комплексу (БАК). БПЛА такого класу сьогодні в світі випускають лише кілька країн: США, Ізраїль, Туреччина, Китай.

Головна ідея наради – створення інноваційного продукту силами авіаційної промисловості України.

ДП «АНТОНОВ» та ДП «Івченко-Прогрес» представили презентацію свого бачення платформи майбутнього БПЛА, а підприємства авіаційної промисловості зробили повідомлення на предмет готовності долучитися до програми стратегічного ударного БАК з метою його оснащення бортовим радіоелектронним обладнанням, системами розвідки, ударними функціями та наземною станцією керування.

За результатами обговорення учасники наради вирішили підтримати ініціативу про створення зазначеного БАК зусиллями вітчизняних виробників авіаційної техніки та сформувати пропозиції щодо схеми кооперації для реалізації цієї програми. Також на нараді було прийнято рішення виконати ескізний проєкт за обігові кошти підприємств-кооперантів та представити його Міністерству оборони України та іншим потенційним замовникам.

Форма успішно відправлена!