Antonov Company
меню
data 16.04.2021 shows 749

Новини від "Укроборонпрому": законопроєкт №3822 дає змогу залучати інвестиції

Щороку на розробку нових зразків озброєння та військової техніки українські оборонні підприємства витрачають не більше 2-3% чистого прибутку. Натомість успішні оборонно-промислові компанії світу – до 25%. Разюча відмінність, чи не так?

Інвестувати у нові розробки можуть собі дозволити практично дві категорії підприємств.

  • Перша – фінансово успішні підприємства державного ОПК, як-от Київське конструкторське бюро “Луч”, що за власні обігові кошти розробляє розвідувально-ударний безпілотний літальний апарат “Сокіл-300”.
  • Друга – підприємства, потенціал яких відроджують учасники бойових дій і де нові зразки зброї “народжувались” буквально на фронті. Так з'явилась нова піхотна гармата “Нічний Хижак” від заводу "Маяк" – під час боїв за Донецький аеропорт та Маріуполь.

Решту відомих вам нових розробок – наприклад, береговий ракетний комплекс “Нептун”, танки “Краб” та “Бастіон” (дослідно-конструкторські розробки, які наразі в роботі) – держава замовила у наших підприємств та фінансує.

А тим часом у структурі потреб нашої армії рік у рік переважає ремонт та модернізація існуючої – здебільшого старої радянської – техніки. А це близько 80% усіх замовлень.

Щоб завтра можна було перейти з рейок ремонту на масове виробництво нових сучасних високотехнологічних, а головне, надійних зразків озброєння та військової техніки, починати креслення потрібно було ще позавчора. Виходить замкнене коло.

Українська оборонка без “дешевих” кредитів чи інвестицій – приречена. Натомість законопроєкт №3822 про корпоратизацію Укроборонпрому відкриває доступ до капіталу. Після перетворення архаїчної структури нашого ОПК на сучасний бізнес, ми зможемо залучати прямі іноземні інвестиції, створювати додаткову вартість нашій продукції. Українська оборонка стане привабливим та надійним партнером на внутрішньому і зовнішньому ринках

Форма успішно відправлена!