Antonov Company
меню
data 23.04.2021 shows 729

Новини від "Укроборонпрому": законопроєкт No 3822 – залучення прямих, у тому числі іноземних, інвестицій у державну оборонку

Зібрати конструктор із 1000 деталей без інструкції – все одно, що змусити державні оборонні підприємства самотужки трансформуватись без будь-якої методологічної допомоги.

Навіщо його взагалі збирати, той конструктор? Яка кінцева мета трансформації державних оборонних підприємств?

Щоб захистити українську армію з тилу, допоки вона захищає нас на фронті.

І у який спосіб ми будемо захищати нашу армію з тилу? Шляхом оздоровлення підприємств Укроборонпрому на фінансовому, соціальному та виробничо- технологічному рівнях. Це своєю чергою і дасть поштовх до появи нових сучасних високотехнологічних зразків озброєння та військової техніки (ОВТ), необхідних Збройним силам України.

Щоб «звести на ноги» оборонні підприємства та конструкторські бюро України, потрібні інвестиції. Власне, їхнім залученням і займатиметься оборонна компанія, яка постане замість нинішнього Укроборонпрому. Таку можливість відкриває законопроєкт No 3822 – залучення прямих, у тому числі іноземних, інвестицій у державну оборонку.

Допоки наші підприємства безперервно виготовлятимуть, модернізовуватимуть та ремонтуватимуть ОВТ для потреб нашої армії як основного внутрішнього замовника, згадана оборонна компанія виконуватиме роль корпоративного центру, або стратегічного архітектора, усієї реформи. Тобто допомагатиме стати «на рейки» корпоративної моделі управління без відриву від виробництва.

Таким чином, вона візьме на себе лідерство в усіх трансформаційних перетвореннях, здійснюватиме контроль та нестиме відповідальність за реалізацію стратегії, бізнес-планів, виконання встановлених правил та політик. Але передусім допоможе державним оборонним підприємствам зробити квантовий стрибок у майбутнє, яке вже настало.

Форма успішно відправлена!