Antonov Company
меню
data 25.06.2021 shows 839

ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ ДП “АНТОНОВ” ЩОДО РОЛІ УКРОБОРОНПРОМУ ЯК СУБ’ЄКТА УПРАВЛІННЯ

Днями у ЗМІ з'явилася маніпулятивна інформація щодо внесків, які підприємства-учасники перераховують Державному концерну “Укроборонпром” як суб’єктові управління.

У 2015 році за рішенням Уряду до складу підприємств – учасників Укроборонпрому було включено три авіапідприємства: ДП “АНТОНОВ”, ДП “Завод 410 ЦА” та Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП).

У 2020 році взаємодія Концерну з ДП “АНТОНОВ” вийшла на якісно новий рівень: вперше за роки незалежності України – за сприяння Укроборонпрому та особисто його очільника Юрія Гусєва – “АНТОНОВ” отримав державне замовлення на три новітніх транспортних літаки Ан-178 для Збройних сил України.

Цей контракт надав потужного імпульсу для розвитку як самого підприємства, так і авіаційної галузі нашої країни в цілому. Адже у виготовленні одного судна бере участь понад 30 підприємств-постачальників агрегатів, вузлів, комплектуючих.

“Роль Укроборонпрому допомогою в підписанні державного контракту з будівництва трьох Ан-178 для української армії не завершується. Концерн бере активну участь в організації виробництва цих машин, зокрема, вже посприяв отриманню ДП “АНТОНОВ” коштів у розмірі 1,9 млрд гривень на необхідне технічне переоснащення виробничих потужностей підприємства. Крім того, допоміг і з укладанням договорів з підприємствами-постачальниками за програмою імпортозаміщення”, – зазначає генеральний директор ДП “Антонов” Сергій Бичков.

Як і всі підприємства-учасники Концерну, ДП “АНТОНОВ” сплачує внесок до Укроборонпрому, що ґрунтується на постанові Кабінету Міністрів України від 31.08.2011 № 993. За останні три роки обсяг внесків для більшості учасників Концерну залишається незмінним – на рівні 15% від чистого прибутку за попередній фінансовий рік роботи підприємства. Якщо підприємство-учасник Концерну не прибуткове, внесок не сплачується.

У 2020 році ДП “АНТОНОВ” сплатило внесок із прибутку за 2018 рік, передбачений фінансовим планом підприємства. Фінансовий план ДП «АНТОНОВ» щорічно погоджується ДК «Укроборонпром» та затверджується Кабінетом Міністрів України у встановленому законом порядку.

Форма успішно відправлена!