Antonov Company
меню
data 17.12.2021 shows 1758

Українські рятувальники отримають протипожежний літак "Антонов"

17 грудня Державне підприємство «АНТОНОВ», яке входить до складу ДК «Укроборонпром», уклало контракт на постачання протипожежного літака Ан-32П для ДСНС України. У той же день між Концерном і Міністерством внутрішніх справ України було підписано меморандум про співпрацю і взаємодію, спрямований на створення європейського авіаційного хабу пожежної безпеки.

Згідно з меморандумом, Концерн і МВС мають намір підтримувати модернізацію Державним підприємством «АНТОНОВ» літаків Ан-32 до протипожежного варіанта Ан-32П з використанням складових частин і компонентів суто українського виробництва, а також технічне супроводження їх подальшої експлуатації тощо.

«Торік у грудні за підтримки Президента України Володимира Зеленського ДП «АНТОНОВ» уклало контракт на три літаки Ан-178 для Міністерства оборони нашої держави, нещодавно Міністерство інфраструктури висловило заінтересованість у використанні Ан-158 для потреб Національного авіаперевізника, а сьогодні ми розпочинаємо масштабну співпрацю з МВС, – розповів генеральний директор Концерну Юрій Гусєв. – Це конкретні кроки з розвитку авіації, з розвитку галузі, якою пишається Україна».

«Цьогоріч до України звернулося декілька країн із закликом про допомогу. Туреччина, Італія та Греція просили наших фахівців допомогти у гасінні пожеж. За результатами такої співпраці МВС ухвалило рішення купити ще один літак, який дасть змогу ефективно боротися з пожежами. Тому ми хочемо замовити виготовлення ще одного літака Ан-32П, – розповів Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. – «АНТОНОВ» – це Україна, руками вітчизняних авіабудівників виготовляється найкраща у світі продукція. Тому ми обрали саме «АНТОНОВ». Це – позиція Президента України, Прем’єр-міністра і моя особисто».

Літак Ан-32П призначений для гасіння лісових пожеж, транспортування і десантування пожежників і спеціального спорядження, обладнання та вантажів, необхідних для їхньої роботи. Завдяки цій техніці є можливість активно впливати на хмари для штучного викликання опадів над зоною пожежі.

«Сьогодні авіаційні можливості безпекової складової, зокрема, можливості ДСНС примножились. Ми готові надалі приймати такі літаки на своє озброєння, щоб оновити свій авіапарк і зробити безпечнішим життя людей, які потребуватимуть нашої допомоги, – сказав тимчасовий виконувач обов’язків Голови ДСНС України Сергій Крук, – Я бажаю активної роботи колективу і керівництву підприємства».

Машина здатна нести із собою приблизно 8000 літрів вогнегасної рідини у чотирьох зовнішніх змінних баках. Скидати рідину можна як одночасно з усіх місткостей, так і з кожної окремо із заданим проміжком часу. Ан-32П має крейсерську швидкість 450 км/год, а радіус його дії становить 150 км.

«Сьогоднішня подія є надзвичайно важливою не лише для нас, а й для всієї авіації України. Збільшення парку літаків Ан-32П забезпечить авіаційним загонам ДСНС України новий рівень мобільності та оперативного реагування. Ми як розробники впевнені у надійності та високій ефективності цих літаків. Нині ми підписали контракт на постачання одного Ан-32П, але сподіваємося, що з часом укладемо угоду на більшу кількість таких машин, яку наше підприємство готове виконати», – зазначив генеральний директор ДП «АНТОНОВ» Сергій Бичков.

Контракт на постачання літака сприятиме підвищенню оперативних можливостей Держслужби з надзвичайних ситуацій під час виконання завдань. Фінансування здійснюватиметься за допомогою кредитів (позик) під державні гарантії. Зі своєї сторони Укроборонпром зробить все, щоб виконати замовлення вчасно та підтримати вітчизняних рятувальників.

Форма успішно відправлена!