Antonov Company
меню
data 27.12.2019 shows 1542

23 грудня 2019 року генеральний директор держконцерну “Укрборонпром” Айварас Абромавичус зустрівся з колективом ДП “Антонов”.

23 грудня 2019 року генеральний директор держконцерну “Укрборонпром” Айварас Абромавичус зустрівся з колективом ДП “Антонов”. Декількагодинна розмова мала на меті розвіяти міфи про майбутнє «Антонова», поширені ЗМІ, та обговорити процеси перетворення Концерну. Гострі питання та зауваження з боку антоновців стали "холодним душем" для команди «Укроборонпрому».

Про що говорили та про що домовилися у підсумку?

  • Головна сфера діяльності ДП «Антонов» залишиться незмінною. Підприємство продовжить створювати літаки.
  • «Антонов» зберігає права на об’єкти інтелектуальної власності. У Концерні працюють над створенням системи захисту цих активів, яка буде впроваджена після аудиту підприємства за участю його представників.
  • Концерн буде опікуватися питаннями збереження колективу фахівців, які працюють над розробкою та побудовою літаків. Однак, за прикладом Концерну, де за підсумком кадрового аудиту вдвічі зменшили кількість "начальників", на підприємствах «Укроборонпрому» відбуватиметься поступова оцінка ефетивності управлінського персоналу всіх рівнів. Будь-які кадрові зміни можливі тільки за її результатами.
  • Існуюча соціальна інфраструктура буде оптимізована, раціоналізована та передана в управління колективу Підприємства. Зменшення соціального пакету не відбудеться. Ця загроза вигадана! Навпаки, соціальна складова може бути доповнена, наприклад, медичним страхуванням. Обсяг пільг і надалі визначатиме керівництво ДП «Антонов».
  • Корпоратизація підприємств-учасників Концерну буде здійснюватися з метою запровадження сучасної моделі управління виробничими процесами та підвищення економічної ефективності компанії – максимізації прибутку за умови прозорої діяльності, звітності та можливості залучати кредитні кошти для реалізації сучасних програм, перш за все, для відновлення виробництва літаків. Процес цих перетворень вже узгоджений з найвищим керівництвом держави. Концерн запропонував «Антонову» включити кількох представників підприємства до складу спільної робочої групи, яка працюватиме над конкретним планом впровадження зазначених реформ. В такий спосіб в процесі корпоратизації будуть враховані інтереси ДП «Антонов».

Форма успішно відправлена!