Antonov Company
меню
data 25.11.2021 shows 987

Ан-148 розпочав виконання комерційних рейсів у флоті української авіакомпанії

Перший пасажир, зареєстрований на рейс, Маленков Дмитро Олександрович

22 листопада 2021 року українська авіакомпанія Air Ocean Airlines почала обслуговувати внутрішні рейси, поєднуючи між собою міста України. Перший комерційний переліт було здійснено за маршрутом Київ – Львів – Київ регіональним реактивним пасажирським літаком Ан-148-100Е, розробленим державним підприємством «АНТОНОВ» за партнерської участі провідних машинобудівних підприємств України. На урочисті заходи від підприємства були запрошені: генеральний директор Бичков Сергій Андрійович, т.в.о. заступника генерального директора Харченко Михайло Григорович та директор по програмі літака Ан-148 та його модифікацій Казуров Віктор Миколайович.

«При виборі літака ми проаналізували ринок авіаперевезень, можливості авіаційної техніки і зупинились на літаку Ан-148, який розробило наше національне ДП «АНТОНОВ», -- говорить директор Air Ocean Airlines Мельниченко Микола Миколайович.

Літак Ан-148 призначений для пасажирських перевезень на регіональних і близькомагістральних маршрутах з можливістю базування як на злітно-посадкових смугах зі штучним покриттям, так і на ґрунтових смугах, розташованих на висоті до 4100 метрів над рівнем моря, за будь-яких кліматичних умов. Крейсерська швидкість польоту літака становить 780-850 км/год із практичною дальністю до 4400 км.

«Ан-148 за своїми аеродинамічними характеристиками відповідає всім сучасним вимогам. Для цього була спроектована чудова оптимальна аеродинамічна компоновка, яка дозволяє літати на дальність 4400 км. За рахунок розташування двигунів високо над землею вірогідність їх пошкодження на цьому літаку зведена до мінімуму. Літак може використовуватися в будь-яких кліматичних умовах і навіть на непідготовлених аеродромах. В межах програми сертифікаційних випробувань ми здійснювали посадку на ґрунтовий аеродром»,- розповідає директор по програмі Ан-148 та його модифікацій ДП «АНТОНОВ» Казуров Віктор Миколайович.

Невибагливість Ан-148 до якості злітно-посадкових смуг дозволить поєднати між собою не тільки аеропорти з добре розвиненою інфраструктурою, а й невеличкі регіональні аеродроми із довжиною ЗПС не більше 1800 м. Адже ці літаки можуть виконувати рейси з більшості регіональних аеропортів України. Вони добре зарекомендували себе в експлуатації, виконували польоти з високою інтенсивністю -- до 420-440 годин на місяць.

Повний цикл обслуговування літаків Ан-148 буде виконуватись в межах України за участю таких підприємств, як: ДП «АНТОНОВ», ПАТ «Мотор Січ», ДП ВО «ПМЗ», а також: НТК "Екран", «Електронприлад», АТ "ФЕД", ДП "ХАКБ", ЗАО "УКРАНАЛИТ" та інші компанії.

«Весь технічний та інструкторський персонал підготовлений на ДП «АНТОНОВ». Навчання льотного складу проходить з використанням сучасного тренажеру, який дозволяє відпрацьовувати всі ситуації, що можуть виникнути під час реального польоту. Це дуже важливо», -- розповідає директор льотної служби Air Ocean Airlines Кукса Анатолій.

«Я дуже вдячний генеральному директору ДП «Антонов» - Бичкову Сергію Андрійовичу за те, що він нам у цьому питанні дуже допомагає», -- додає директор авіакомпанії Мельниченко Микола Миколайович.

На сьогоднішній день у флоті авіаперевізника є два літаки Ан-148. Загалом компанія планує експлуатувати до 10 літаків такого типу. ДП «АНТОНОВ» зі свого боку цілком підтримує відновлення використання літаків Ан-148 вітчизняною авіакомпанією. Це не лише зробить регіональні перельоти більш доступними, а й підвищить ринкову привабливість цих літаків. Крім того, буде надано імпульс подальшому розвитку програм пасажирських регіональних літаків.

Генеральний директор підприємства С.А.Бичков наголосив, що для забезпечення ефективної експлуатації літаків Ан-148 авіаперевізниками України «ДП "АНТОНОВ" готовий зробити все необхідне».

Пасажири високо оцінили комфорт в салоні Ан-148: низький рівень шуму та зручні крісла. Перший пасажир, зареєстрований на рейс, Маленков Дмитро Олександрович отримав подарунок від ДП «АНТОНОВ» -- модель літака Ан 148.

Форма успішно відправлена!