Antonov Company
меню
data 29.12.2020 shows 3285

ДП «Антонов» отримав державне замовлення на три літаки Ан-178 для Міністерства оборони

29 грудня 2020 року, за участю Президента України Володимира Зеленського, Віце-прем’єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, Генерального директора ДК «Укроборонпром» Юрія Гусєва, Міністра оборони України Андрія Тарана, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством оборони України та ДП «АНТОНОВ» щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України.

На першому етапі співробітництва йдеться про три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які отримають ЗСУ. Відповідний контракт на постачання цих літаків підписали в.о. генерального директора ДП «АНТОНОВ» Сергій Бичков та директор Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Владислав Шостак. Постачання першого з замовлених літаків заплановане на 2023 рік.

Ан-178 може використовуватися для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів. Як зазначив Сергій Бичков, новітній Ан-178 гідним чином продовжить лінійку всесвітньо відомих військово-транспортних літаків «Антонов».

«Ці нові літаки будуть побудовані українськими громадянами, з українських комплектуючих, для українських інтересів. Власне так, як це й повинно бути», – наголосив Глава держави перед церемонією підписання документа, яка відбулася на ДП «Антонов».

Володимир Зеленський зазначив, що багато міжнародних партнерів виявляють значний інтерес до літаків сімейства «Ан», зокрема до військово-транспортних зразків.

Глава держави також наголосив, що в майбутньому такі державні замовлення мають бути не сенсацією, а нормою. Тому він найближчим часом очікує на повноцінний комплексний план від керівництва ДП «Антонов» щодо відновлення та посилення кадрового потенціалу підприємства, повернення втрачених професіоналів та залучення нових фахівців.

Президент запропонував державним замовникам продовжити роботу щодо нових контрактів на виготовлення Ан-178 уже з наступного року, а уряду – опрацювати питання про створення у 2021 році української авіакомпанії, яка користуватиметься літаками «Антонова». А також – розробити Державну науково-технічну програму з розвитку авіапромисловості на 2021-2030 роки та підготувати проведення відповідного засідання Ради національної безпеки і оборони України.

«Давайте зробимо все можливе, щоб авіаційна галузь України здолала всі зони турбулентності й піднялася до нових висот», – резюмував Володимир Зеленський.

Форма успішно відправлена!