Antonov Company
меню
data 01.06.2020 shows 869

ДП «АНТОНОВ» відзначає 74-річчя з дня заснування

31 травня 2020 року виповнюється 74 роки з дня заснування ДП «АНТОНОВ», яке веде свою історію з дослідного бюро під головуванням видатного авіаконструктора О.К. Антонова. За цей час колективом підприємства створено більше ста типів і модифікацій пасажирських, транспортних і спеціалізованих літаків.

На теперішній час ДП «АНТОНОВ» продовжує працювати над низкою проектів, першочерговими з яких є завершення програми імпортозаміщення та відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-1Х8, основу якого складають регіональні пасажирські Ан-148 та Ан-158, транспортний Ан-178.

Останні два роки підприємство працює під керівництвом Олександра Дмитровича Донця, який має значний досвід роботи як на «АНТОНОВ», так і на інших компаніях авіаційної галузі. За цей час довелося вирішити низку важливих питань, що дозволило зберегти та стабілізувати роботу підприємства.

Власним коштом ДП «АНТОНОВ» повністю завершено проєктну роботу з заміщення комплектуючих російського виробництва українськими та західними аналогами, підготовлено необхідну конструкторську документацію. Частково придбано нове обладнання для встановлення на Ан-178. Активно ведуться роботи з переобладнання дослідного зразка цього літака.

Підготовлено і запущено у виробництво п’ять серійних Ан-178. Один з них призначений для постачання згідно з контрактом, укладеним між компанією «Спецтехноекспрорт» з Міністерством внутрішніх справ Республіки Перу. Сьогодні здійснюється стапельне складання фюзеляжу літака. Вже підготовлено консолі крила, центроплан, хвостове оперення та пілони для двигунів цього літака. Проводяться переговори з іншими потенційними замовниками Ан-178, в тому числі з силовими відомствами України.

Відновлено прямі контракти з ВПС Індії на постачання запасних частин до літаків Ан-32, які майже не здійснювалися в період з 2015 по 2018 роки.

Виконано великий обсяг робіт з модернізації та вдосконалення парку літаків Ан-124-100 «Руслан», Ан-22 «Антей», Ан-225 «Мрія» авіатранспортного підрозділу ДП «Антонов», відомого як «Авіалінії Антонова». Ці роботи забезпечили можливість продовження виконання міжнародних авіаційних перевезень. Зокрема, інтенсивно здійснювати рейси з доставки в різні країни світу життєво необхідних вантажів для боротьби з пандемією COVID-19.

Але головне -- припинено відтік кадрів, збережено колектив професійних авіаційних фахівців. Регулярно виплачується заробітна плата працівникам підприємства відповідно до норм законодавства та колективного договору. Керівник ДП «АНТОНОВ» також приділяє значну увагу соціальній сфері, яка є вагомим аргументом для забезпечення стабільної роботи колективу.

На підприємстві працює медико-санітарна частина (МСЧ), яка націлена на підтримання працездатності колективу та попередження професійних захворювань без втрати робочого часу працівників. У 2019 році О.Д. Донець спрямував свою річну премію на придбання медичного обладнання для МСЧ ДП «АНТОНОВ». За ці кошти було, зокрема, придбано: автоматичний гематологічний аналізатор, автоматичний біохімічний аналізатор виробництва американського виробництва, сучасні стоматологічні установки з повним комплектом додаткового обладнання, електрокардіограф та цифровий спірограф для кабінету функціональної діагностики, витратні матеріали для біохімічних досліджень на нових аналізаторах та джерела безперебійного живлення для медичної техніки. Благодійна допомога керівника ДП «АНТОНОВ» забезпечила впровадження нових методів діагностики, сучасних досягнень науки в обстеженні і лікуванні пацієнтів МСЧ, зменшить витрати підприємства на утримання МСЧ, адже сучасне обладнання більш ефективне та економне.

Відновлено будівництво житлового будинку для співробітників підприємства в Києві на вул. Туполєва. В розпорядженні співробітників підприємства також бази відпочинку, дитячі оздоровчі комплекси, спортивний комплекс «Антей», гуртожитки. Президент ДП «АНТОНОВ» опікується підвищенням кваліфікації працівників та підготовкою молодих спеціалістів. В 2018 році було укладено «Договір про співпрацю» з НАКУ «ХАІ» ім. М.Є. Жуковського, який надав початок новому рівню взаємодії між підприємством та вищим навчальним закладом. Відтоді на базі ДП «АНТОНОВ» організовано повний курс навчання студентів з подальшим отриманням диплому бакалавра та магістра за різними спеціальностями, включаючи: конструкторів та технологів літакобудування, фахівців в області інформаційних технологій, проектування та виробництва композиційних матеріалів. На такій основі навчаються випускники шкіл, авіаційного технікуму, що працює на базі ДП «АНТОНОВ», а також працівники підприємства.

Форма успішно відправлена!