Antonov Company
меню
data 21.08.2020 shows 3746

На ДП «АНТОНОВ» завершено складання планера серійного Ан-178

На ДП «АНТОНОВ» завершено стапельне складання планера літака Ан-178 (серійний номер 006), призначеного для постачання за контрактом, укладеним компанією «Спецтехноекспорт» з Міністерством внутрішніх справ Республіки Перу.

21 серпня відбулася презентація літака українським засобам масової інформації. Про результати роботи з побудови Ан-178 розповів Президент ДП «АНТОНОВ» Олександр Лось. У своїй промові він подякував колективу підприємства за професійну та самовіддану працю. Він особисто супроводжував журналістів на виробничому майданчику.

Президент ДП «АНТОНОВ» зазначив, що термін виконання контракту – 2021 рік. Всі роботи, які пов’язані з модернізацією літака та встановленням нового обладнання, вписуються в графік виробництва замовленого літака. ДП «АНТОНОВ» має виробничі потужності та кваліфікований персонал для виконання цього контракту в зазначені строки за умови своєчасного виконання зобов’язань з боку замовника та посередника щодо оплати.

Власним коштом ДП «АНТОНОВ» повністю завершено проєктну роботу з заміщення комплектуючих російського виробництва українськими та західними аналогами, підготовлено необхідну конструкторську документацію. Наразі нове обладнання для встановлення на Ан-178 придбано частково.

На теперішній час підготовлено і запущено у виробництво п’ять серійних Ан-178. Зацікавленість у використанні таких літаків висловили експлуатанти авіаційної техніки з Туреччини, країн Азії та Латинської Америки. В Україні літак буде виконувати завдання підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Ведуться переговори щодо постачання літака для потреб Міністерства оборони.

Символічно, що значний етап побудови серійного Ан-178 (006) завершено напередодні 29-ої річниці Незалежності України.

Нагадаємо, що за ці роки на ДП «АНТОНОВ» створено цілу низку нових типів літаків, у тому числі: легкий багатоцільовий літак Ан-38, регіональний турбогвинтовий пасажирський Ан-140, середній військово-транспортний літак короткого зльоту та посадки Ан-70, регіональні реактивні Ан-148, Ан-158, літак-демонстратор Ан-132Д. Поповнилися сімейства Ан-74 і Ан-32. Було модернізовано та розпочато комерційну експлуатацію Ан-225. "Авіалінії Антонова" зайняли помітне місце на ринку вантажних авіаперевезень.

Для інформації

: Ан-178 середній транспортний літак, створений на основі багатого досвіду «АНТОНОВ» у сфері розробки транспортних літаків у поєднанні з найновітнішими світовими авіаційними технологіями. Ан-178 має замінити на ринку транспортні літаки попереднього покоління Ан-12.

Вперше дослідний зразок Ан-178 піднявся в небо 7 травня 2015 року.

Ан-178 за складом планера і бортового обладнання на 50-60% уніфікований з пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158. Сімейство цих реактивних літаків отримало позначення Ан-1Х8. Літак Ан-178 з вантажним люком та рампою в хвостовій частині, призначений для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим та парашутним способами, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів «в навал» або в стандартній тарі та вантажів на піддонах загальною вантажопідйомністю до 18 т. В умовах надзвичайних ситуацій Ан-178 може використовуватись для евакуації населення з зони стихійного лиха, транспортування поранених на стандартних ношах, десантування рятувальних команд.

Ан-178 може базуватися на злітно-посадкових смугах зі штучним покриттям та ґрунтових підготовлених злітно-посадкових смугах. Він забезпечує виконання польотів вдень і вночі в простих і складних метеоумовах.

Унікальна особливість літака Ан-178 – можливість перевезення майже всіх існуючих у світі типів пакетованих вантажів (у контейнерах і на піддонах), що робить його дуже ефективним транспортним засобом для логістичної підтримки як у комерційній експлуатації, так і у збройних силах, а також для застосування в умовах надзвичайних ситуацій.

Ан-178 отримав схвальні відгуки авіаційної спільноти під час його демонстрації на найбільших міжнародних авіасалонах у Франції, Великій Британії, Німеччині, Туреччині, ОАЕ.

Льотні характеристики

Максимальна висота польоту (м) 12200

Максимальна крейсерська швидкість (км/год) 825

Дальність польоту з вантажем 10т (км) 3680

Максимальне комерційне навантаження (кг) 18000

Форма успішно відправлена!